AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Kiko Medina van Le Tropical Jazz De Dakar

Kiko Medina is een nummer van Le Tropical Jazz De Dakar uit Senegal. Maar ze zouden net zo goed uit Cuba kunnen komen. Le Tropical Jazz De Dakar werd in 1959 opgericht als Star Band door Ibra Kassé. Het was de huisband van zijn nachtclub Miami. De band werd in het leven geroepen om op onafhankelijkheidsdag van Senegal, 3 augustus 1960 te spelen.

Le Tropical Jazz De Dakar

Le Tropical Jazz De Dakar

De groep speelde Cubaanse en Latijnse covers, maar 'gingen later veel meer lokale muziek spelen en  pasten Cubaanse liederen aan in Wolof en combineerden deze muziek ook traditionele songs. Ze noemden zich toen Le Tropical Jazz De Dakar.

Uit de nachtcluborkest de Star Band ontstonden veel meer bands. Rond 1963 werd de Star Number One opgericht. In de jaren '70 ontstond  Orchestra Baobab en toen de Star Band verder ging met een nieuwe en jongere zanger, Youssou N'Dour, werd de band megapopulair in Senegal. N'Dour vertrok na twee jaar: in 1977 vormde hij samen met de ritmesectie van de Star Band zijn eigen orkest, Étoile de Dakar.

Kiko Medina

Kiko Medina is een fantastische Senegalese versie van de klassieker van de Cubaanse muzikant Arsenio Rodriguez. Het Spaanstalige nummer verscheen in 1970 op hun album dat verscheen op het label Disques M.A.G.


Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky