AfroGrooves: muziek uit de jaren '60, '70 en '80 uit Afrika

Allah Wakbarr van Ofo The Black Company

Allah Wakbarr is psychedelische funkrock uit Nigeria. De band die hiervoor verantwoordelijk was, is Ofo the Black Company. De muziek van Ofo was een mix van traditionele Nigeriaanse ritmes met elementen van funk, rock en psychedelica.   

Ofo The Black Company

Ofo The Black Company

Ofo the Black Company werd opgericht in Lagos in 1972. Bandleider was Larry Ifediorama, een charismatische gitarist en zanger die bekend stond om zijn flamboyante podiumpersoonlijkheid. Ofo  begon als een studentenbandje, maar kreeg als een van de weinige bands een contract nadat ze ontdekt waren door Decca's A&R-man, David Bennett. 

Ofo the Black Company tot een van de meest populaire bands in Nigeria en stond bekend om hun energieke liveshows en het gebruik van Afrikaanse instrumenten zoals de talking drum en de shekere. De band ging echter in 1973 uit elkaar vanwege interne conflicten. Ifediorama ging verder met het vormen van een nieuwe band, Ofo the Rock Company, die ook behoorlijk wat succes oogstte.

Allah Wakbarr

De eerste single van Ofo the Black Company was Allah Wakbarr, een schreeuwende, funky rocksong waarin de grootsheid van de maker wordt geëerd. het is dat je weet dat deze band uit Nigeria komt, maar het heeft meer weg van de Amerikaanse rock van Jimi Hendrix en Britse hardrock van Deep Purple. Luister zelf maar.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder
Clicky